Ontdek de omgeving

In Winsum en omgeving kun je prachtig wandelen en fietsen. Volg de oevers van het Winsumerdiep of zet koers richting Onderdendam. Bezoek de oude sluis bij Schaphalsterzijl en laat je overvaren met het Reitdiepveer. Welke route je ook kiest, er is onderweg genoeg te zien. Van weidse akkers tot romantische kronkelweggetjes en pittoreske dorpjes.

Wandelen

Als u van wandelen houdt bent u bij Marenland op de bijna wel perfecte plek. Vanaf hier kunt u prachtig genieten van het Groninger landschap. Vanaf de receptie kunt u kaartjes meekrijgen voor verschillende routes.

Ook als u het Pieterpad loopt bent u op het juiste adres. Het Pieterpad loopt precies om ons terrein heen.

Fietsen door het Groningerland

Het hogeland

Het Groninger landschap is adembenemend, het verre uitzicht, de kronkelende ”maren” tussen de weilanden. Oude dorpjes op wierdes, ook met de fiets hebben we meer dan genoeg routes voor u klaar liggen! Zo kunt u echt genieten van de omgeving.

Stad en Wad

Marenland bevindt zich tussen de stad Groningen en de waddenzee, vanaf hier kunt u de provincie Groningen mooi ontdekken. Ook voor leuke fiets routes richting de Stad Groningen hebben we klaar voor u liggen. Toch liever benieuwd naar het Wad dan kunt u die gerust meepakken!

Nog meer wandelen?

Wandlen met een dorpsgids

Op zaterdag is er altijd mogelijkheid om met een dorpsgids door Winsum te wandelen, in deze tocht van 1,5 a 2 uur. Wordt u verteld over hoe Winsum is ontstaan en wat er zo uniek is aan Winsum. Met 50 monumenten is er genoeg te zien en te horen.

Voor meer informatie kunt u gerust contact opnemen.

wandelroutes

via routesingroningen kunt u thuis al leuke wandelroutes uitzoeken. Bij de receptie hebben we natuurlijk ook meer dan genoeg leuke wandel routes liggen en kunnen we u ook vertellen wat de mooiste routes zijn.

 

 

 

 

 

Rondje winsum

Sinds Winsum verkozen is tot allermooiste dorp van Nederland in 2020 zijn mensen erg nieuwsgierig wat er dan allemaal te zien is. Daar hebben we ook een routekaartje voor. In ongeveer 1,5 uur loopt u dan een rondje door Winsum en krijgt u de geschiedenis ervan meegeschreven op de route kaart.

Mocht u een kleine voorbeeld van de route willen hebben klik dan hier