Ontdek de omgeving

In Winsum en omgeving kun je prachtig wandelen en fietsen. Volg de oevers van het Winsumerdiep of zet koers richting Onderdendam. Bezoek de oude sluis bij Schaphalsterzijl en laat je overvaren met het Reitdiepveer. Welke route je ook kiest, er is onderweg genoeg te zien. Van weidse akkers tot romantische kronkelweggetjes en pittoreske dorpjes.

Wandelen

Als je van wandelen houdt ben je bij Marenland op de perfecte plek. Vanaf hier kun je prachtig genieten van het Groninger landschap. Bij de receptie kun je kaarten meekrijgen voor verschillende routes.

Ook als je het Pieterpad loopt ben je op het juiste adres. Het Pieterpad loopt precies om ons terrein heen.

Fietsen door het Groningerland

Het hogeland

Het Groninger landschap is adembenemend, het verre uitzicht, de kronkelende ”maren” tussen de weilanden. Oude dorpjes op wierdes, ook met de fiets hebben we meer dan genoeg routes voor je klaar liggen! Zo kun je echt genieten van de omgeving.

Stad en Wad

Marenland bevindt zich tussen de stad Groningen en de Waddenzee, vanaf hier kun je de provincie Groningen mooi ontdekken. Ook leuke fiets routes richting de stad Groningen hebben we klaar voor je liggen. Toch liever benieuwd naar het Wad? Dan kun je die gerust meepakken!

Nog meer wandelen?

WandElen met een dorpsgids

Op zaterdag is er altijd mogelijkheid om met een dorpsgids door Winsum te wandelen. Tijdens deze tocht van 1,5 a 2 uur wordt verteld over hoe Winsum is ontstaan en wat er zo uniek is aan ons dorp. Met 50 monumenten is er genoeg te zien en te horen.

Voor meer informatie kun je gerust contact met ons opnemen.

wandelroutes

Via routesingroningen kun je thuis al leuke wandelroutes uitzoeken. Bij de receptie hebben we natuurlijk ook meer dan genoeg leuke wandel routes liggen en kunnen we je ook vertellen wat de mooiste routes zijn.

 

 

 

 

 

Rondje winsum

Sinds Winsum verkozen is tot allermooiste dorp van Nederland in 2020 zijn mensen erg nieuwsgierig wat er dan allemaal te zien is. Daar hebben we ook een routekaartje voor. In ongeveer 1,5 uur loop je een rondje door Winsum en krijg je de geschiedenis ervan mee, geschreven op de route kaart.

Mocht je een klein voorbeeld van de route willen zien klik dan hier