Marenland gaat voor de toekomst!

Als bedrijf vinden wij het belangrijk om sociaal verantwoord te ondernemen omdat wij geloven dat bedrijven een belangrijke rol spelen in het creëren van een betere wereld. Sociaal verantwoord ondernemen betekent dat we niet alleen rekening houden met onze eigen winst en groei, maar ook met de impact die onze activiteiten hebben op de samenleving en het milieu. We vinden het belangrijk om ons in te zetten voor het creëren van een positieve impact op de samenleving en het welzijn van mensen in onze omgeving.

Een van de manieren waarop we ons inzetten voor de samenleving is door ons te richten op het verbeteren van de situatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We geloven dat iedereen een bijdrage kan leveren aan de maatschappij en willen daarom ook kansen bieden aan deze groep mensen. Door bijvoorbeeld werkervaringsplaatsen aan te bieden, kunnen we hen de kans geven om vaardigheden en werkervaring op te doen en hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Daarnaast vinden we het milieu belangrijk. We zijn ons bewust van de impact die onze activiteiten hebben op het milieu en willen ons inzetten om deze impact te verminderen. We streven ernaar om onze ecologische voetafdruk te verkleinen door onder andere energie te besparen, afval te verminderen en te recyclen. Ook vinden we het belangrijk om duurzame producten en materialen te gebruiken in onze bedrijfsvoering en waar mogelijk te investeren in groene energie.

Als onderdeel van onze inzet voor het milieu hebben we besloten om voor de Green Key te gaan. De Green Key is een keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en hospitalitybranche. Door voor de Green Key te gaan, laten we zien dat we serieus bezig zijn met het verminderen van onze impact op het milieu en ons inzetten voor duurzame bedrijfsvoering.

Kortom, we vinden het belangrijk om sociaal verantwoord te ondernemen omdat we geloven dat bedrijven een belangrijke rol spelen in het creëren van een betere wereld. We willen ons inzetten voor het welzijn van mensen in onze omgeving, het verminderen van onze impact op het milieu en het streven naar duurzame bedrijfsvoering. De Green Key is een belangrijke stap in dit proces en we zijn trots om hieraan te kunnen bijdragen.

Wordt u hier enthousiast van en wilt u ook helpen, we hebben een paar kleine tips voor u om samen te werken voor een beter klimaat!

  • Kom met het OV! Marenland is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, u kunt met de trein vanaf Groningen om het half uur naar Winsum gaan, vandaar is het nog 10 minuten lopen. Ook gaat er elk uur een bus, die stopt op 4 minuten lopen van Marenland.
  • Boekt u een accommodatie, koop dan ook een boom! Via Treeplanters planten we bomen in Afrika! Daarmee helpt u niet alleen de natuur maar helpt u ook de lokale economie! Benieuwd naar dit verhaal? Check het via deze link
  • Houdt er rekening mee dat we afvalscheiden! Komt u met de caravan, neem dan extra vuilniszakken mee of vraag het bij de receptie zodat u kunt helpen met scheiden!
  • In de maand Mei maaien wij minder! Daardoor kan het gras op het veld wat langer zijn, mocht u een korte plek willen laat het van te voren even weten, dan maaien we wat extra!
  • Help mee met energie besparen! Natuurlijk is het fijn om een warme caravan te hebben en comfortabel te leven, maar zet de kachel iets eerder uit of hem iets lager!

Maar vooral, heeft u tips! Geef ze gerust door, we willen ons graag verbeteren!