Duurzaamheid

Bij Marenland streven we naar duurzaamheid in alles wat we doen, van onze accommodaties tot onze activiteiten. We willen ervoor zorgen dat jouw verblijf niet alleen plezierig is, maar ook vriendelijk voor onze planeet. En dat zijn niet zomaar loze woorden, we hebben het Green Key Gold-certificaat op zak.

Green Key GOUD

Wij zijn trots te kunnen melden dat wij de hoogste standaard, goud, hebben behaald voor het Green Key duurzaamheidskeurmerk!

Om dit keurmerk te behalen, moeten je als bedrijf voldoen aan strenge normen die verdeeld zijn over 12 duurzaamheidsthema’s. Green Key kent drie niveaus: Brons, Zilver en Goud.

De normen zijn vastgesteld door Stichting KMVK en voldoen aan de internationale standaarden van Green Key International en FEE International.

Dankzij onze inzet voor duurzaamheid, hebben we de hoogste standaard bereikt. We blijven ons inzetten om deze norm te handhaven en te verbeteren.

CO2 compensatie

Over het compenseren van CO2 waren we in eerste instantie een beetje sceptisch. Maar na wat onderzoek blijkt dat dit wel degelijk mogelijk is!

Dankzij Wim-Pieter Snoep hebben we met Tree-Planters een goede partner gevonden om extra CO2 te compenseren. We gaan inheemse bebossing bevorderen en landschapsherstel realiseren langs de prachtige rivier de Tiva in Kenia. Het doel is om bij te dragen aan het behoud van biodiversiteit en een gezond ecosysteem.

Ook bouwen we in Malawi een eigen ”Marenland”-bos, en dat doen we niet alleen, maar samen met onze gewaardeerde gasten, leveranciers en partners. Gasten kunnen namelijk hun reis naar Marenland compenseren tijdens het boeken, en leveranciers helpen mee hun CO2-afdruk te compenseren van de leveringen die ze bij ons doen!

Wij zijn koploper

We hebben ons aangesloten bij het Koplopersproject via Gemeente Het Hogeland. Hierin bundelen we onze krachten met andere vooruitstrevende bedrijven uit de regio om positieve veranderingen teweeg te brengen.