Op het Winsumerdiep

Kanovaren

Kanovaren is een heerlijk ontspannende sport. Lekker tot rust komen op het water, genieten van de natuur en natuurlijk ontzettend veel plezier!

 • Ook leuk voor kinderen

 • Actief & Ontspannen

 • Geniet van de omgeving

Korte instructie, en dan genieten

Verken het mooie (mooiste dorp van Nederland) Winsum, op een unieke manier vanaf het water!

Na een korte instructie kun je zelf lekker varen! Houd er wel rekening mee dat het echt een sport is, dus trek sportieve kleding aan!

Geniet lekker na van wat eten of een drankje aan de waterkant van ons restaurant de Jongens uit de Buurt.

 • Download de vaarkaart

  Handig om te hebben is de Vaarkaart. Hierop staan een aantal routes en bezienswaardigheden. Ook staat erop hoe je de sluis bediend en een aantal vaarregels.

  Downloaden

 • 8

  Leuk rondje varen door Winsum

  Iris Terpstra

  Leuk om even een bootje of kano te huren en een rondje door Winsum te varen!

 • 9

  Leuk terras aan het water

  Evert Bosch

  Leuk terras aan het water, ruime kaart en voldoende mogelijkheden!

 • 8

  Leuk voor gezin met pubers

  Geeske

  Voor een gezin met pubers kan het uitdagend zijn om ze bezig te houden. Maar dit vonden onze jongens toch wel erg leuk om te doen.

  Kano of Kajak

  De Canadese kano is een open kano waar je met meerdere personen in kan. De peddel van een Canadese kano heeft één blad en aan de andere zijde een knop. Door de ruimte in deze kano kan ook gemakkelijk een koelbox of een tas mee. Wel is het handig om die even in een waterdichte ton te doen zodat mocht je toch omvallen het nog droog is, deze krijg je mee van ons.

  De kajak is een dichte kajak en hierbij zit je vlak op het water in een soort kuipje. Hier kun je ook bagage meenemen, maar dat moet je in kleinere tasjes doen en druk je tussen je benen. De peddel van een kajak heeft twee bladen in plaats van één,  kajaks hebben we voor 1 of 2 personen.

  Het is altijd leuk en gezellig om het water op te gaan, we hebben voor iedereen geschikte kano’s en kayaks! Reserveer nu online of neem even contact op voor meer informatie.